ŠPANIJA – 10 dana

ŠPANIJA
MILANO – CALLELA – BARSELONA – TOSSA DE MAR – FIGUERAS  – LIDO DI JESOLO – VENECIJA
14.09.2019. – 23.09.2019.

10 dana autobusom                              

 

 1. DAN- 14.09. – KRAGUJEVAC -BEOGRAD – MILANO
  Sastanak putnika KOD Roda Centra u 15,30h Polazak u 16.00h. Sastanak putnika na parking kod hale sportova Ranko Zeravica na Novom Beogradu.  Polazak iz Beograda u 18.00 Noćna vožnja  preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.2. DAN – 15.09. – MILANO
  Dolazak u  Milano  u jutarnjim casovima. Obilazak najveceg modnog centra Milana : Milanska katedrala, Milanska skala …slobodno vreme u centru grada .    Nakon obilaska  oko 14h  smestaj u hotel Nakon smestaja u hotel Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – najbolji italijanski trzni centa SERRAVALLE.Povratak u hotel. Noćenje.
 2. DAN -16.09– MILANO – CALELLA
  Dorucak . Napustanje hotela I polazak za Calelu Dolazak u kasnim vecernjim casovima u Calellu.Smestaj u hotel. Vecera. Nocenje

  4.DAN -17.09- CALELLA – BARSELONA PANORAMIKA
  Doručak.Celodnevna fakultativna poseta Barselone I. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija-kuće Batljo I Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas… Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti-Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (koji je sagradjen 1957 god., a prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Calellu Večera. Fakultativni odlazak na čuveni Flamenko šou i uživanje u temperamentnom i strastvenom plesu ansambla Hose Leona. Individualni povratak u hotel. Noćenje.5. DAN -18.09.- CALELLA – BARSELONA MAGICA
  Doručak. Slobodno vreme  fakultativna poseta najvećem šoping outletu Katalonije „La Roca Village“, Mango outletu i Nike factory .Povratak u Calellu. Slobodno vreme do večernjih sati I fakultativnog polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovod grada. Povratak u Calellu u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje.

 3. DAN -19.09.- CALELLA – TOSSA DE MAR
  Doručak. Mogućnost fakultativne posete najlepšem letovalištu na Costa Bravi  TOSSA DE MAR-u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12.veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kaficu ili tapas u nekom od autentičnih španskih ili katalonskih restorana. Povratak u Calellu .. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje… Večera. Noćenje.

  7. DAN -20.09.- CALELLA – FIGUERAS
  Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Fakultativna poseta živopisnom gradiću Figerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji exponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Povratak u Calellu  Večera.Noćenje.8. DAN -21.09. – CALELLA – LIDO DI JESOLO
  U ranim jutarnjim casovima napustanje hotela. Lunch paket –dorucak. Polazak za Lido di Jesolo. Dolazak u Lido di Jesolo u kasnim vecernjim casovima. Nocenje.
 4. DAN -22.09.– LIDO DI JESOLO –VENECIJA –LIDO DI JESOLO
  Dorucak. Napustanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Venecije.Obilazak prelepe Venecije . Nakon obilaska slobodno vreme. U 15,00h povratak za Lido di Jesolo. U 17h polazak za Srbiju. Nocna voznja .10. DAN-23.09. – BEOGRAD- KRGUJEVAC
  Dolazak u Beograd /Kragujevac u jutarnjim  časovima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANZMANA … 384 eur 

 

NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu  banke  na dan uplate.
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja. Na rate do sedam dana pre polasaka na put, deponovanim cekovima ili administrativnom zabranom na rate do polaska na put.
Popusti za decu u sobi sa roditeljima:
– deca 2-10 godina u pratnji dve odrasle osobe;  dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
–  deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaraju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,ac),prema programu putovanja
– Smeštaj na bazi 5 polu pansiona u Calelli  /svedski sto/  3*  u 1/2,1/2+1                                                                                         –1 noćenje sa doruckomu Milanu –siri centar grada –periferija  /svedski sto –uglavnom slatki dorucak/u hotelu 3*  u 1/2 i1/2+1                                                                                                                                                                                                  –1 nocenje sadoruckomu Lido di Jesolo /svedski sto-uglavnom slatki dorucak/ hotel 3*  u 1/2 i  1/2+1 sobama.
– Usluga licenciranog vodiča,
– Obilaske prema program putovanja
– Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete ( minimum 30 prijavljenih)

– soping  centar SERRAVALE – 10 eur – / deca do 12 god. -5 eur

– Camp Nou – 30€/ deca  do 12 god. -20 €(cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju,autobuski prevoz)
– Izlet u Barselonu 1  – 15 € / deca  do 12 god. -10€/cena ukljucuje prevoz , vodic, parking/
– Izlet u Barselonu 2-fontane  (Magica)  -15 €/ deca  do 12 god. 10 € cena ukljucuje prevoz , vodic, parking/
– Muzej Salvadora  Dalija  -30 €/deca do 8 god. 20€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju,autobuski prevoz)
– Izlet u Tossa de Mar -10 €/ deca do 12.god. 5 €/ prevoz  parking, vodic/
– Outlet La Rocca Village – 10 €/ deca do 12 god. 5 eur / prevoz , vodic/
– Flamenko vece ( Tradicionalni ples)- 25 €/ deca do 12 god.15 €
– Poseta Veneciji – 20 eur/deca do 12 god 10 eur  transfer, voznja brodicem od Punta Sabione do Venecije I nazad/
– Individualne troškove putnika
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano hotel 4* -5 eur po noci  I Lido di Jesolo (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*- 1 €/noćenju, /noćenju  –
– Obaveznu turističku taksu za boravak u Calelli  (plaća se na recepciji hotela-0.5 €/noćenju za hotele 3*,
– Medjunarodno zdravstveno osiguranje 143 din po osobi dnevno
– Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

CENA PAKETA IZLETA: Popust za uplate na sve izlete (izuzev stadiona Camp Nou ) -15€
NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator 5 dana pre pocetka usluga  obaveštava putnike o nazivu hotela
Calella 

Hotel  ESPLAI  3* (Calela), www.hotelesplai.netOvaj objekat je udaljen 6 min hoda od plaže. Smešten u regiji Maresme, na 300 metara od plaže i starog grada Kalele, ovaj hotel je odlično povezan sredstvima javnog saobraćaja sa Barselonom i Đironom.Sobe su kompletno opremljene i gledaju napolje, na vrt, veliku terasu i 2 bazena sa đakuzijem koji okružuju hotel. Na raspolaganju vam je i bife-restoran, kao i zabavni program za čitavu porodicu.U ovom privilegovanom okruženju se možete opustiti na plaži i uživati u lepoti nacionalnog parka Montnegre. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju kupatilo (tuš/wc), tv, balkon.  Usluga je na bazi polupansiona  (švedski sto) .

Milano
HOTEL H. AS  LIMBIATE FIERA ****( www.ashotels.it/as-hotel-limbiate.fiera)

Hotel AS Limbiate Fiera sa 4* se nalazi na periferiji grada 15km od Milana u naselju Limbiate 10min voznje      od Milana. Nudi restoran, bar u salonu, modern sobe sa TV-om sa satelitskim kanalima I besplatnim pristupom bežicnom internet. Sobe imaju drveni namestaj I mini bar. Svaka soba ima privatno kupatilo sa kadom I hidromasaznim tusem. Doručak je kontinentalni –manji izbor namirnica I uglavnom je slatki doručak.

 

Lido di Jesolo

Hotel TERRAMARE 3* Lido di Jesolo  www.terramarehotel.com nalazi se u .U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

NAPOMENE:

– U slučaju nedovoljnog broja putnika iz Kragujevca, biće organizovan transfer do Beograda
– Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
– Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika.U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj.ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
– Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
– Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je nasvakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
– Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
– Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Moja travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
– Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
– Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
– U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
– Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
– Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
– U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
– Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

*MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE  preporučuje se, jer  carinski  organi  s vremena na vreme proveravaju  posedovanje  polise  putnog  osiguranja.  Agencija ne snosi  odgovornost  ukoliko  putniku  zbog neposedovanja  polise  bude  uskraćen  ulazak  u  zemlje  evropske  unije.

*ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA VAŽNOSTI MINIMUM JOŠ 6 MESECI PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:
-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)
-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
. .Smeštaj u hotele je prvog dana boravka posle 14 časova (retko je moguć raniji ulazak) a izlazak iz hotela oko 09 časova ujutro.

Napomena: ne čeka se na granici obrada papira za tax-free.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 60PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA MOJA TRAVEL DOO

                      Organizator putovanja  MOJA TRAVEL DOO , Licenca br. OTP 20/2017