TEMIŠVAR – FESTIVAL CVECA

JEDNODNEVNI IZLET –   TEMIŠVAR

FESTIVAL CVECA 25.04.2020. / 26.04.2020.

TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara, mađ. Temesvár, nem. Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

Polazak iz  Kraljeva 00,30 , iz ČAČKA 01,00 Kragujevca ,  u 2,00 h.Ćuprija  u 3.00h,Jagodina u 3.25h.Vožnja do granice i zadrzavanje na granicnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti.Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći  i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra  (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii),  na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak tržnog centra Lulius mall i oko 18 časova polazak za Kragujevac/Kraljevo/Čačak,Ćupriju i Jagodinu. Dolazak u kasnim večernjim časovima.

CENA ARANZMANA:

Kragujevac  2000.00 Kraljevo / Čačak 2400,00

Ćuprija/Jagodina  2100,00

 

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– razgledanje Temišvara sa vodičem
– predstavnik agencije
– troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
– individualne troškove
-medjunarodno zdravstveno osiguranje
do 17 god – 65 din, od 18 do 69 god – 143 din, od 70 do 83 god – 286 din

Način plaćanja:
– gotovinski  isplaceno 7 dana pre putovanja ili cekovima 4 mesecne rate
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 60 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA   , TA MOJA  TRAVEL

Licenca br. OTP 20/2017