BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – SEGEDIN

BEOGRAD – BUDIMPESTA SENT ANDREJA SEGEDIN – BEOGRAD

13.02.-16.02.2020.

( 3 nocenja sa doruckom u hotelu sa 3* + prevoz)

Budimpešta: spajanjem tri grada: Buda, Obuda i Pest 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad oko 2 miliona stanovnika, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepote Budimpešte doprinose 9 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi. Pođite sa nama u grad koji je pun iznenađenja.

Program putovanja:

1.Dan – Sastanak putnika u 05.45.h,polazak u 06.00 iz Beograda. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim  časovima. Panoramsko upoznavanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave, Brda Sv. Gelerta, Citadele. Slobodno vreme za šetnju Vaci ulicom do odlaska u hotel. Smeštaj u hotel oko 17:00 časova.Fakultativa U 18:00h  odlazak u TC Campona I poseta Tropikariumu. Povratak u hotel oko 22:00h. Noćenje.

3.Dan – Doručak.Fakultativa  U 10:00 h  Polazak za Sent Andreju. Razgledanje sa vodičem:obilazak spomen kuće Jakova Ignjatovića, Saborne i Preobraženske crkve i muzeja, Trga Vuka Karadžića i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Nocenje.

4.Dan-Dorucak . Napustanje hotela .Odlazak u ParlamentJedna od najraskošnijih i najveličanstvenijih zgrada u Budimpešti je definitivno zgrada parlamenta, ili kako je Mađari zovu, Országház. Dizajnirao ju je Imre Steindl i dovršio u 1904. Zgrada ima oko 700 soba, no posjetitelji imaju pristup samo sjevernom krilu zgrade. Vanjski dio zgrade je mješavina nekoliko arhitektonskih stilova – neogotika, neoromanika i neobarok – i to je ono što je čini tako posebnom. Slobodno vreme za individualne akivnosti .Povratak  u hotel .Nocenje.

5.Dan  – Dorucak . .Putovanje do  Segedina – centra grada:Sečenji ter (glavni gradski trg),katedrala, srpska pravoslavna crkva,gradska kuća…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u najveći tržni centar “Arkad Szeged”.Slobodno vreme za šoping do polaska. U večernjim časovima polazak za Srbiju U 19:00 h polazak za Srbiju iz centra grada. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

Dolazak u  Beograd u ranim jutarnjim časovima (u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima).

CENA ARANZMANA   115eur  

Placanje u dinarskoj proivvrednosti po srednjem kursu NBS

Cena aranžmana obuhvata :

– prevoz autobusom turisticke klase(tv,dvd,klima)na navedenoj relaciji

– smeštaj u hotelu Zuglo 3* na bazi 3N/D ( doručak švedski sto) 3 N.D.u Budimpesti i 1ND  u 1/2 i 1/2 +1 sobama, po lokalnoj kategorizaciji  ;

– panoramsko razgledanje Budimpešte sa stručnim vodičem;

– usluge vodica

– troškove organizacije putovanja.

Cene aranžmana ne obuhvata:

-Krstarenje brodom 15 eura

-Tc Campona I ulaznica za Tropikarijum 15 eura

-Sent Andreja 10 eura

– međunarodno zdravstveno osiguranje za kompletno trajanje putovanja 572.00 din po osobi

Polisa na 30 000 eura Generali osiguranje

– ostale neimenovane individualne troškove.

NAPOMENA:

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u R. Mađarsku.

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA:

Hotel Zuglo je smešten na pogodnoj lokaciji, u blizini autoputa M3 i sajmišta Hungexpo u Budimpešti. Nalazi se na 1,5 km od Trga Heroja. Hotel u ponudi ima doručak na bazi švedskog stola i zatvoreni bazen.Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima, sopstveno kupatilo i radni sto.Velnes zona hotela Zuglo obuhvata saunu i hidromasažnu kadu.Trkačka staza Hungaroring udaljena je svega 7 km i do nje se lako stiže od hotela Zuglo.PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 40 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  MOJA TRAVEL, KRAGUJEVACOrganizator putovanja   MOJA  TRAVEL, Licenca br. OTP 20/2017